CSONTOZÓ MUNKÁS KÉPZÉS
Az ágazat megnevezése: Élelmiszeripar
A szakma megnevezése: Csontozó munkás
Alkalmassági követelmények:
Állóképesség, jó fizikum, kézügyesség és csapatmunka.
Szakmaleírás:
Ajánljuk Neked, ha érdeklődsz a húsfeldolgozás és darabolás iránt.
Élelmiszeripar szakmacsoport 2 éves képzése, amely részszakképzettség megszerzésével zárul.
Fél testeket, negyedtesteket testtájakra darabol, húsrészeket csontoz, formáz, kivág a megrendelő igénye szerint.
Szakmai követelmények:
- átvenni a munkaterületet,
- felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket,
- betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és a minőségbiztosítási előírásokat,
- testtáji darabolást végezni, testet húsrészekre bontani,
- húsrészeket formázni, csontozni,
- anyagokat átvenni, raktározni,
- adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni,
- eszközöket használni, gépeket kezelni,
- betartani a tevékenységre vonatkozó technológiai előírásokat.
